Benodidgheden
Voor 500g Koolhydraatarme Marsepein
250gr Amandelmeel (of hele witte amandelen)
250gr Green Sugar Poedersuiker
200gr Koolhydraatarme chocolade (ik gebruikte Smart Chocolade met Stevia van Body & Fit)
1 eiwit (of 2 eetlepels water als je de marsepein langer wil bewaren of geen ei wil gebruiken)
Evt. Cacao of kleurstof
Bereidingswijze:
1. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine of staafmixer
2. Voeg de overige ingredienten toe en maal tot een gladde stevige pasta
3. Als het te zanderig blijft kun je wat water toevoegen om het een gladdere stevige pasta te maken
4. Voeg eventueel kleurstof of cacao toe als je de koolhydraatarme marsepein een kleurtje wil geven
5. Kneed het deeg nog even stevog door en rol de marsepein tot 1 grote rol of 2 kleinere rollen
6. Sla stap 4 en 5 over als je de koolhydraatarme marsepein wil gebruiken zonder de chocolade
7. Smelt de chocoladereep max 1 minuut in de magnetron tot het bijna gesmolten is
8. Bestrijk de rol(len) marsepein met een kwastje met de chocolade
9. Wikkel in Aluminium of transparant folie en laat een dag opstijven in de koelkast
10. Je kunt nu de marsepein gebruiken
Voedingswaarde per 100 gr
Deze waarden gelden voor het bereide product.
Koolhydraten: 4,1
Let op: De koolhydraten en calorieën zijn afhankelijk van welk amandelmeel en chocolade je gebruikt.